Windforce 3D, els vímets del futur de la fabricació a Catalunya

Noticia Món Economia 16 Abr 2024
Alberto Prieto

L’empresa, especialitzada en la impressió de peces industrials, es proposa com una referència en el món de la fabricació additiva | L’estada al Dfactory multiplica el seu accés al mercat.

La indústria és, com demostren els moviments de les estructures econòmiques de l’administració, el centre de qualsevol mercat. Governs i empreses apunten, especialment arran de la pandèmia, la necessitat de recuperar les cadenes de valor; de ser capaços de proveir des del terreny les solucions i productes que demanda el consumidor. Fabricar a casa, però, reclama processos cada cop més ràpids, eficients, respectuosos amb l’entorn i adaptats a les necessitats d’empreses que cerquen solucions específiques per a cada pla i iniciativa. És aquí on la fabricació additiva, una “revolució tecnològica en tota regla”, a ulls de l’empresa catalana Windforce 3D, serveix de fonament per a la nova era de la fabricació.

La companyia, establerta a l’innovador edifici Dfactory del Consorci de la Zona Franca de Barcelona, s’especialitza en la fabricació aditiva. Val a dir que, lluny de perspectives de part que pensen els ítems que demana el client com a baules separades, Windforce 3D pensa els projectes com una cadena, en conjunt. “Del concepte a la realitat”, resa el lloc web de la catalana, amb un compromís per “acompanyar en cada pas del procés” els clients que s’hi apropin. Des de la firma declaren, de fet, que les diverses tecnologies d’impressió en tres dimensions que posen a disposició del client serveixen de “guia d’inici a final, a portar a la realitat els seus projectes”. De peces finals a recanvis, passant per impressió de gran format; i fins i tot motlles i prototipatge per aquells fabricants que cerquin les primeres impressions dels seus dissenys, Windforce 3D ho té tot per esdevenir un actor clau en aquest trànsit cap a la fabricació additiva.

Puedes ver todo el contenido de la noticia de Món Economia en el siguiente enlace: